Het uitgangspunt van de strategie is kwaliteit. Met de groei van core city assets naar tenminste 80% van de totale portefeuille streeft Vastned op lange termijn naar stabiele en voorspelbare resultaten. Historische data laten zien dat in de core cities gunstige ontwikkelingen plaatsvinden. Focus op core city assets en de ambitie om deze portefeuille uit te breiden biedt een aantrekkelijk perspectief voor Vastned.

Focus op kwaliteit

Vastned gaat voor kwaliteit van vastgoed, kwaliteit in kasstromen, handhaving van de kwaliteit in financiering en continue aandacht voor de kwaliteit van de organisatie. Als doel streeft Vastned er naar de loan-to-value tussen de 35%- 45% te houden en verdere diversificatie in de leningenportefeuille te realiseren.

Naast de core city assets is er ruimte voor ander kwalitatief vastgoed, zoals Belgische baanwinkels, goed gelegen supermarkten en andere mixed retail locaties van hoge kwaliteit met een goed en stabiel rendement.

Core cities

Core cities zijn aantrekkelijke steden met:
- Een positieve demografische groei;
- Sterke koopkracht;
- Een historische binnenstad;
- Toeristische aantrekkingskracht; en
- De aanwezigheid van nationale en internationale instellingen en universiteiten.

Vastned streeft ernaar clusters te creëren om zo de retailer een breed aanbod in deze core cities aan te kunnen bieden.

Organisatie met sterke oriëntatie op huurders

Rue des Francs Bourgeois 29, Parijs - Strategie
Rue des Francs Bourgeois 29, Parijs

In de bedrijfsstructuur en – cultuur van Vastned staat het aanbod voor en de service aan huurders centraal. Voor retailers zijn topwinkellocaties meer dan ooit cruciaal voor het behalen van een optimale omzet en duurzame winstmarges. Daarnaast stelt Vastned haar huurders centraal in de samenwerking; of het nu gaat om het service-aanbod, waaronder de hoge kwaliteitsstandaarden voor het onderhoud van het vastgoed en de directe omgeving, of de aantrekkelijke huurcondities. Met het internationale aanbod en de ervaring van de landenmanagers, heeft Vastned daarnaast de mogelijkheid om huurders te helpen bij hun internationale expansie.