Vastned investeert in een aantal geselecteerde premium cities in Europa met een duidelijke focus op het beste winkelvastgoed in de populaire winkelstraten. Huurders van Vastned zijn sterke, toonaangevende internationale en nationale retailers.

Lange termijn waardecreatie

Door te investeren in historische binnensteden draagt Vastned bij aan het behoud van cultureel erfgoed in de verschillende binnensteden. Tevens levert Vastned een positieve bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid in binnensteden door creatie en renovatie van woningen boven de winkels. Op deze wijze tracht Vastned lange termijn waarde te creëren voor haar aandeelhouders, huurders, medewerkers en de maatschappij.

Portefeuille

Eind juni 2020 bedroeg de waarde van de portefeuille circa € 1,5 miljard en bestond voor 83% uit high street winkelvastgoed in grotere Europese steden. Het overige deel van de portefeuille bestaat uit de kwalitatief hoogwaardige baanwinkels in België, supermarkten en high street shops in kleinere plaatsen in met name Nederland en België.

Organisatie en financiering

Het team van Vastned bestaat uit 41 medewerkers verdeeld over vier Europese steden. Door intensieve samenwerking wordt op een pragmatische en hands-on manier de strategie uitgevoerd met als doel de kwaliteit van de portefeuille continu te blijven verhogen.

De financieringsstrategie van Vastned is conservatief en risicomijdend, waarbij Vastned streeft naar een loan-tovalue tussen de 35% en 45%.

Rue Vieille du Temple 26, Parijs - Profiel
Rue Vieille du Temple 26, Parijs