1986

Oprichting Vastned BV.

1987

Vastned gaat naar de beurs.

Vastned BV wordt een naamloze vennootschap met veranderlijk kapitaal

Omzetting rechtsvorm van Vastned BV in een naamloze vennootschap met veranderlijk kapitaal. Vastned NV krijgt een notering aan de Amsterdamse Effectenbeurs als een vastgoedfonds met een open einde.

1990

Vastned NV maakt de overgang naar een gesloten einde vastgoedfonds.

1992

Overname van Compagnie Financière du Benelux BV (CFB), waarvan de naam later gewijzigd wordt in Vastned Management BV.

1993

Overname van 75,9% van de Luxemburgse beleggingsmaatschappij Immocorp SICAV (management door CFB), een vastgoedportefeuille met winkelbeleggingen in Nederland, België en Duitsland.

1995-1996

Vastned NV wordt Vastned Retail NV.

Vastned NV wordt Vastned Retail NV

Naam Vastned NV wordt gewijzigd in Vastned Retail NV als gevolg van samenwerking met Vaste Waarden Nederland NV.
Vaste Waarden Nederland NV wijzigt haar naam in Vastned Offices/Industrial NV en neemt een derde van de aandelen over in Vastned Management BV. Vastned Retail NV houdt tweederde van de aandelen in Vastned Management BV.

1997

Overname Comvast, een vastgoedportefeuille met winkels in Nederland.

1998

Overname van Foram International Holdings, een vastgoedportefeuille met winkelbeleggingen in Spanje, Frankrijk en Italië.

1999

Notering van dochter Intervest Retail NV aan Euronext Brussel, waarmee de Belgische winkelbeleggingen ondergebracht zijn in een BEVAK (fiscaal vrijgestelde vennootschap).

2000

Vastned Retail NV koopt de publiekelijk gehouden aandelen van Immocorp SICAV, waardoor Immocorp haar beursnotering verliest.

2002

Vastned Retail NV verwerft klein belang in Portugal.

2003

Vastned Retail NV wordt opgenomen in de Midkap Euronext Amsterdam.

Notering Vastned in de Midkap Euronext Amsterdam

Vastned wordt beursgenoteerd in 1987 aan de Effectenbeurs van Amsterdam. In 2003 wordt Vastned opgenomen in de AMX, de midkap index van Euronext Amsterdam.

2004

Vastned Retail NV verkoopt haar Duitse vastgoedportefeuille en de aandelen van VastNed Retail NV krijgen een notering op Euronext Parijs. Hiermee wordt de Franse vastgoedportefeuille onder het SIIC regime (fiscaal vrijgestelde vennootschap) ondergebracht.

2005

Vastned Retail verkoopt haar laatste Italiaanse vastgoedbelegging. Daarnaast worden de posities in Spanje en Frankrijk versterkt.

2007

​Vastned breidt uit naar Istanbul

In 2007 wordt de eerste high street shop, verhuurd aan Topshop, gekocht in Istanbul.

2007-2008

In het najaar 2007 wordt een indicatief bod uitgebracht op de aandelen van Vastned Retail. Het biedingsproces op de aandelen van Vastned Retail wordt in mei 2008 echter stopgezet als gevolg van het zich terugtrekken door potentiële bieder.

2010

Verkoop van Vastned Offices/Industrial NV aan NSI.

2011

Vastgoedportefeuille Bordeaux wordt opgebouwd

In 2011 worden de eerste retailvastgoedinvesteringen gedaan op de populaire Rue Sainte Catherine, Course Georges Clémenceau en Cours de l'Intendance in Bordeaux. In total verwerft Vastned zeven retailunits. In 2012 en 2013 wordt de portefeuille in Bordeaux verder versterkt en heeft Vastned een cluster van 17 high street shops.

2013

Vastned verkoopt zeven winkelcentra/galleries en een retail warehouse in Spanje.

2014

Strategie-aanscherping

Eind 2013 worden de belangrijkste in 2011 gestelde doelstellingen behaald, waarna de strategie verder wordt aangescherpt met focus op uitbreiding in premium cities. Het streven is het aandeel premium city high street shops te laten groeien naar 75% van de totale vastgoedportefeuille.

2017

Strategie-update

Vastned update haar strategie door de acquisitiefocus op vijf grotere Europese steden te leggen zijnde: Amsterdam, Antwerpen, Madrid, Parijs en Barcelona.

2017

Desinvestering Turkije

Vastned desinvesteert haar Turkse portefeuille vanwege de onzekere geopolitieke en economische situatie.

2017

Amsterdam Small Cap Index (AScX)

Vastned Retail NV wordt opgenomen in de Small Cap Index van Euronext Amsterdam op 18 september 2017.

2017

Vastned viert 30-jarige beursnotering

Op 9 november is het precies 30 jaar geleden dat Vastned noteerde aan de Amsterdamse beurs. Om dit te vieren luidt CEO Taco de Groot de gong ter opening van de handelsdag.

2018

Overnamebod op Vastned Retail Belgium NV

Vastned Retail NV doet vrijwillig en voorwaardelijk openbaar overnamebod op alle aandelen in Vastned Retail Belgium NV die nog niet in haar bezit zijn. Het aanvaardingspercentage van 90% werd niet bereikt, waardoor de overname niet is doorgegaan.

2019

Transformatie van de vastgoedportefeuille is afgerond

Vastned heeft in 2019 verdere stappen gezet in de uitvoering van de strategie. De transformatie van de portefeuille is afgerond en deze bestaat per eind 2019 voor 83% uit high street winkelvastgoed in grotere Europese steden. Vastned heeft een unieke portefeuille gecreëerd met een hoge bezettingsgraad.

2020

Taco de Groot treedt terug als CEO

Taco de Groot is op 1 december 2020 teruggetreden als CEO. Reinier Walta treedt op als CEO ad interim, totdat een opvolger is benoemd.

2021

Strategie update

Vastned maakt haar strategie update bekend. Vastned gaat haar portefeuille optimaliseren en concentreren naar panden voor gemengd gebruik in historische binnensteden, waar winkelen, wonen, werken en ontspannen samenkomen. De focus zal komen te leggen op winkelpanden die verschillende typen huurders aantrekken en waar potentieel is om woningen of kantoren boven de winkels te creëren.