Vastned tracht met haar strategie waarde toe te voegen voor zowel haar aandeelhouders, huurders, personeel, als lokale gemeenschappen en bezoekers van Europese historische binnensteden.

De strategie van Vastned is gericht op het genereren van stabiele en voorspelbare resultaten op lange termijn. Onder andere door het verhogen van de kwaliteit van de portfolio, ook op het gebied van duurzaamheid en energieprestatie.

Het bijdragen aan de leefbaarheid en behoud van cultureel erfgoed van historische binnensteden is de kern van Vastned’s duurzaamheidsbeleid.

Door te blijven investeren in cultureel erfgoed wordt de functionele levensduur van het vastgoed verlengd en draagt Vastned bij aan de aantrekkingskracht van binnensteden

Vastned compenseert via een samenwerking met de Climate Neutral Group de CO2 uitstoot van haar Europese kantoren (Certificaat).

Als gevolg van urbanisatie is het van maatschappelijk belang dat het aanbod van woonruimte in historische binnensteden wordt uitgebreid. In de afgelopen jaren heeft Vastned meerdere appartementen gecreëerd en gerenoveerd in de binnensteden van Amsterdam en Utrecht. Doordat de ruimte boven winkels wordt bewoond, wordt de binnenstad na sluitingstijd levendiger wat de sociale controle en het gevoel van veiligheid vergroot.

Door te investeren in historische binnensteden wordt tegelijkertijd de retailomgeving aantrekkelijker voor retailers en consumenten. De consument is steeds veeleisender en vaker op zoek naar ervaringen. Het investeren in een aantrekkelijke retailomgeving is hierdoor steeds relevanter.

Vastned bekroond met twee EPRA Awards

Vastned's jaarverslag is ook over het jaar 2019 bekroond met de EPRA BPR Gold Award. Op het gebied van sustainability reporting heeft Vastned ook de EPRA sBPR Gold Award gewonnen.