Vastned tracht met haar strategie waarde toe te voegen voor zowel haar aandeelhouders, huurders, personeel, als lokale gemeenschappen en bezoekers van Europese historische binnensteden. De strategie van Vastned is gericht op het genereren van stabielere en voorspelbaardere resultaten op lange termijn door onder andere het verhogen van de kwaliteit van de portfolio, ook op het gebied van duurzaamheid en energieprestatie. Het bijdragen aan de leefbaarheid en behoud van cultureel erfgoed van historische binnensteden is de kern van Vastned’s duurzaamheidsbeleid. Als onderdeel van deze bijdrage heeft Vastned middels een samenwerking met de Climate Neutral Group de CO2 uitstoot van haar Europese kantoren in 2016 volledig gecompenseerd (Certificaat). Deze samenwerking zal jaarlijks voorgezet worden.

Door te blijven investeren in cultureel erfgoed wordt de functionele levensduur van het vastgoed verlengd en draagt Vastned bij aan de aantrekkingskracht van binnensteden.

Als gevolg van urbanisatie is het van maatschappelijk belang dat het aanbod van woonruimte in historische binnensteden wordt uitgebreid. In 2016 heeft Vastned meerdere appartementen gecreëerd en gerenoveerd in de binnensteden van Amsterdam en Utrecht. Doordat de ruimte boven winkels wordt bewoond, wordt de binnenstad na sluitingstijd levendiger wat de sociale controle en het gevoel van veiligheid vergroot.

Door te investeren in historische binnensteden wordt tegelijkertijd de retailomgeving aantrekkelijker voor retailers en consumenten. De consument is steeds veeleisender en vaker op zoek naar ervaringen. Het investeren in een aantrekkelijke retailomgeving is hierdoor steeds relevanter. 

Oudegracht, Utrecht - Duurzaamheid
Oudegracht, Utrecht